Wanneer je net zo onderneemt als ik dacht dat ondernemen werkte ( en 98% van de andere ondernemers 😉) dan gebruik je je bedrijf om een probleem in je innerlijke systeem op te lossen. Dit is een cruciale reden waarom de meeste ondernemers niet het succes behalen waar ze voor gemaakt zijn.

Ik hoor je nu denken, huhhh wat bedoelt ze. Lees rustig verder want ik zal het in deze blog allemaal uitleggen met mijn eigen bedrijf als voorbeeld.

Toen ik uit loondienst ging toen deed ik dat natuurlijk omdat het me supertof leek om een succesvol bedrijf op te starten maar heel eerlijk, achteraf had ik geen idee wat dat echt betekende. Succesvol in loondienst is 1 maar succesvol ondernemen is heel andere koek. Geen financiele zekerheid meer, geen team om je heen om je te supporten (of niet 😂). Je moet het allemaal in je eentje rooien dat ondernemerschap. En als ik heel eerlijk ben wilde ik heel graag uit loondienst omdat ik als die klagende collega’s zat was die altijd wel iets vonden van de organisatie waar ze in rondliepen. Ik dacht ik doe het zelf wel en ik wil een beter leven voor mezelf dan ik nu creeër.

Het probleem is dat je huidige realiteit niet goed genoeg is

En daar zit exact het cruciale probleem. Want daarmee creeër je een systeem dat je huidige realiteit niet goed genoeg is. En je raakt gefocust op ‘iets dat beter is’.

Wat is het probleem dan zul je denken? Wanneer je een nieuwe werkelijkheid wilt creeren door je bedrijf te laten groeien dan ben je gelimiteerd in hoe je je bedrijf kunt vormgeven. Want als je echt grootse resultaten wilt creeren, dan heb je een nieuwe manier van handelen nodig. Het handelen vanuit een creatief systeem in plaats van een probleemoplossend systeem.

Ik wil je graag laten zien hoe je je systeem kunt veranderen zodat je jezelf niet langer kleinhoudt en het bedrijf kunt gaan bouwen waar je echt voor geboren bent.

Wanneer je vanuit het oplossen van problemen switcht naar creeren dan zullen de veranderingen echt huge zijn. Het is het verschil tussen worstelen en jezelf saboteren en een leven creeren vanuit het gevoel van ease & joy. Het verschil in deze blog uitleggen is relatief eenvoudig maar om er ook naar te handelen is lastiger.

Je innerlijk systeem wordt geactiveerd door de orientatie die je hebt. Dat wil zeggen als je je intentie hebt op je eindresultaten en de actie neemt die bij deze intentie past dan ben je gefocust op creeren. Maar ben je gefocust op wat er nu niet lekker gaat in je bedrijf en hoe je dat kunt oplossen dan is je eerste intentie het oplossen van het probleem en niet het creeren van je droombedrijf. Dan  is je onderliggende probleemoplossend systeem aan het werk. En het verschilt is resultaat is zo verschillend. Wanneer je de focus legt op het creeren van je droombedrijf dan ontvang je energetische flow richting wat je creeert. Echter wanneer je focust op het oplossen van het probleem van de huidige staat van je bedrijf dan ga je een stap vooruit en twee terug.

Waar ligt jouw focus in je bedrijf?

Je ziet de probleemoplossende systemen overal in de online wereld. Van het niet genoeg leads binnenhalen tot het strategisch opstellen van je salespagina’s. Zodra je je focus legt op je salespagina die nu niet goed genoeg is of niet genoeg klanten kunnen krijgen observeer je het probleem in je realiteit. Je neemt allerlei acties die ervoor zorgen dat iets weggaat, dat er iets beter wordt.

Door het te observeren komt het in je veld en ontvang je informatie op dat op te lossen. Je drijft steeds verder af van dat wat je echt wilt, je droombedrijf. En het vervelende is dat je het probleem nooit gaat oplossen want de oplossing bevindt zich tegenovergesteld van het probleem. Je systeem zal het eindresultaat creeren dat jij hebt vastgesteld. Wanneer je ongelimiteerd succes wilt creeren dan zul je moeten leren hoe je in je creatieve systeem kunt komen.

Switch je Focus

Zodra je je zorgen maakt over iets in je bedrijf dan geef je het power en dan kun je niet creeren wat je echt wilt. Je creeert alleen maar meer van wat je wilt vermijden. In plaats daarvan zul je je focus moeten shiften naar je eindresultaat. Dit is echt HUGE!  De shift kun je maken door te gaan ondernemen vanuit de emotie van je eindresultaat, right here, right now. Iedere dag opnieuw.

Wanneer je vanuit deze structuur werkt dan voel je je hetzelfde of je nu die klanten hebt of niet. En als je de klanten een voor een binnenhaalt dan voel je je niet anders dan als je een klant binnenhebt. Dat gevoel daar gaat het om, want dan shift je op het level van identiteit.

Elke actie die je nu neemt brengt je dichter bij je einddoel. Om je systeem te shiften, zul je je focus moeten shiften want je focus bepaalt het systeem waar je inzit. En je systeem regelt je gedrag en je gedrag bepaalt uiteindelijk je realiteit.

Bouw je eigen droombedrijf!

Wanneer je in de probleemoplossend systeem blijft ondernemen, stop dan maar met investeren in je bedrijf of in je jezelf. Want je zult alleen de kant van je probleem opgaan en geen investering die je doet kan dat veranderen. Maar als je het anders wilt gaan aanpakken, verander dan je focus en ga vandaag nog je droombedrijf bouwen. Shift de focus alleen nog maar naar waar je eigen Happy van wordt. Er zijn dan geen problemen meer die je hoeft te fixen, je gaat alleen van je huidige realiteit naar een nieuwe toe door te creeren waar je vanf houdt.