Stel je eens voor dat om iets echt te kunnen hebben je exact zou moeten weten hoe het werkt. Gelukkig is dit niet hoe de wereld werkt. Denk aan de vele dingen die je onbewust doet zonder dat je precies weet waarom je ze zo doet.

En toch is het wel zo dat diep van binnen de meeste ondernemers wel zo denken. Bijna iedere ondernemer gelooft dat ‘Wanneer je iets niet begrijpt, het ook niet mogelijk is voor je’.

Dit deel van jezelf dat dit denkt is je bewustzijn. Voor je bewustzijn moet alles logisch zijn, het wil het liefst heldere liniaire stappen zetten. Het wil heel graag weten hoe dingen zitten en het wil vooral geen fouten maken. Alleen het probleem van je bewustzijn is dat het niet de oneindige mogelijkheden begrijpt die voor jou ongelimiteerd succes zorgen.

Wanneer je voor ongelimiteerd succes wilt gaan in je bedrijf dan zul je moeten laten gaan dat je alles strategisch, stap voor stap kunt benaderen. En ook als weet ik zeker dat als je dit leest dat je bewustzijn het niet leuk vindt, het is de enige weg om uit je huidige systeem te stappen om te kunnen komen waar je echt wilt zijn.

Misschien denk je nu waar heeft ze het in godsnaam over maar blijf lezen want dan zal het je gaan dagen. Want ik wil graag dit proces met je delen.

Hoe werkt je mind?

Om te begrijpen waarom ‘laten gaan’ zo belangrijk is, zul je van de mind moeten weten hoe het werkt. We hebben allemaal 3 aspecten van de mind:

  • De self-conscious (je gedachten)
  • De unconscious (je emoties)
  • De superconscious (het oneindige energetische veld)

Alle 3 de aspecten van de mind geven jou informatie, ieder op hun eigen wijze. De informatie uit de Superconscious is veel betrouwbaarder omdat het niet de ervaringen meeweegt die je tot nu hebt meegemaakt. De Self-conscious doet dat wel. De Superconscious is verbonden aan de bron van oneindige intelligentie van het Universum. Ik hoef hier denk ik niet te vragen met wel deel je het beste je keuzes kan maken?

Het luisteren naar de instructies van de Superconscious en vervolgens de actie nemen zijn lastig voor ons. Dat komt omdat je gedachten en je gevoelens anders adviseren aan je. Zij adviseren aan jou vanuit de herinneringen die je hebt aan bepaalde gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in je leven. Daardoor geven ze je een gelimitieerd advies omdat het gebaseerd is op een periode uit je leven die wellicht helemaal niet meer van toepssing is. Meestal komen de herinneringen uit je jeugd.

De Superconscious heeft geen gedachten of emoties. Het is een veld met informatie en that’s it! De enige manier om daarom met de Sauperconscious te connecten is als je je gedachten en je emoties kunt laten gaan.

Durf de controle los te laten

Want dat is nodig. Alle kennis die je nodig hebt is nieuw en ken je simpelweg niet. Door alles te willen weten vertraag je je eigen leerproces en de mogelijkheid om de ‘waarheid’ te horen. Als je de ‘echte waarheid’ wilt horen en niet je eigen subjectieve waarheid dan zul je de controle los moeten laten door te laten gaan dat je alles moet kunnen analyseren en beredeneren. In plaats daarvan zul je ruimte in jezelf moeten maken om alles te ontvangen zonder oordeel of zonder te hoeven weten hoe het zit.

En als je ervover nadenkt dan moet je het toch ook vreemd vinden dat je Self-conscious  denkt alles te kunnen uitzetten met maar een klein deel van alle informatie die beschikbaar is.

Het Resultaat hiervan? Zodra je een nieuwe idee binnen krijgt en ermee aan de slag wilt dan zegt de Self-conscious tegen je dat je het een slecht idee is of dat het toch niet goed uit zal pakken want…(vul zelf maar een reden in). En het zal meteen op zoek gaan naar bewijs dat het niet werkt. Want het denkt dat het weet wat er mogelijk is in je leven. En door te geloven in deze kennis kun je de kennis van de Superconcious niet ontvangen.

Je onderbewustzijn heeft maar 1 verlangen…

We hebben het nog niet over je onderbewustzijn gehad, maar dit deel van je mind kan ook schade aanrichten aan je ongelimitieerd succes. Je onderbewustzijn heeft namelijk een hele andere agenda. Het wil alleen maar jouw lichaam in leven houden. En om dat te doen herhaalt het constant het verleden. Dat is wat het kent en dat is veilig voor jou waardoor je kunt overleven. Alleen hebben deze emoties allang geen waarde meer in je leven en toch blijf je ze keer op keer toepassen.

Stel je wilt een FB post plaatsen. Je maakt de post en vlak voordat je het wilt plaatsen, grijpt angst en overweldiging je naar de keel. Je denkt  ‘Is dit wel goed genoeg’, ‘Wat zullen anderen ervan vinden’?

Je angst is niet te verklaren want het is iets dat je zelf geschreven hebt en waarschijnlijk zullen mensen in verbinding komen met je door deze post. Wanneer je angst dat het niet goed genoeg is of dat je afgewezen gaat worden doordat niemand reageert groter is dan de logica dan besluit je dat het beter is om de post niet te plaatsen.

Herkenbaar?

Er is geen verschil tussen nu en je ongelimiteerde succes…

Gelukkig kun je je onderbewustzijn gemakkelijk herprogrammameren door de emotie van ongelimiteerd succes te laten voelen aan je onderwijsbewustzijn. Je leert het dan dat de toekomst die je wilt bereiken veilig is voor je. Je verzekert je onderbewustzijn dat er geen emotioneel verschil is tussen nu en je ongelimiteerde succes.

Wanneer er geen emotioneel verschil is dan pas kan de actie plaatsvinden. Of je nu wel of geen reacties ontvangt op je Facebook post, het is beide oke. Er is tegen beide geen weestand meer en als je wilt neem je gewoon de actie.

Wanneer je besluit om voor ongelimiteerd succes te gaan in je bedrijf,  dan kun je erop rekenen dat informatie uit oude patronenn en oude besluiten naar boven komen. Leer om gefocust te blijven op je ongelimiteerde succes.

Wat er gebeurt is dat je Self Conscious gaat roepen dat het eerst meer moet weten voordat je actie kunt nemen. En je onderbewustzijn gaat schreeuwen om alles te houden zoals het is. En het enige dat jij dient te doen is de actie te nemen ongeacht welk toneelstuk je mind opvoert. Dit kun je doen door in de emotie van het eindresultaat te stappen, kennis te nemen van het geschreew en daarna je acties te nemen.

Let go & Move on…

Wanneer je dit gaat toepassen zal je heel vaak de weerstand voelen en horen dat je eerst meer moet weten voordat je in actie kunt komen. Dat kan soms lastig zijn maar geloof me besteed hier zo weinig mogelijk energie aan. Dat is de enige manier om tot ongelimiteerd succes te komen.