My Hero’s Journey

Een transitie van onbewuste’carrieretijger’ naar bewust leiderschap

Voordat ik hardop kon uitspreken dat ik een bewuste leider van mijn leven ben, is er het een en ander aan vooraf gegaan in mijn leven. Een leider heb ik me altijd gevoeld, maar met één groot verschil. Nu ben ik een krachtige leider die bewust kiest voor hoe zij haar leven en werk inricht. Dat is het resultaat van mijn Hero’s Journey die ik tot nu heb af mogen leggen.

 

En ik deel hem graag met je want het kan zomaar zijn dat jij je erin herkent.

Van Luchtvaart & Growth Mindset…

Al vanaf jongs af aan wist ik het, ik word stewardess. Anderen gingen studeren na het VWO maar ik ging de wereld over. Dat was mijn wens.

Jarenlang leefde ik ernaartoe om mijn droom realiteit te laten worden en op mijn 21ste was het eindelijk zover. Ik werd stewardess. Alleen er gebeurde iets merkwaardigs.

Het was achteraf mijn eerste fase van bewustwording. Binnen deze organisatie werd vooral de nadruk gelegd op dingen die anderen niet goed deden. En slechts zelden hoorde je het als je je werk goed gedaan had. Voor het eerst kwam ik in aanraking met het fenomeen Fixed & Growth Mindset.

Het reizen vond ik geweldig, maar de cultuur van het bedrijf paste niet goed bij wie ik ben als mens en dus nam ik ontslag.

 

 

naar succesvol in het Onderwijs

Ik kreeg een prachtige nieuwe kans om jonge mensen hun dromen waar te laten maken door een MBO opleiding op te zetten. Een groot geschenk om een afdeling en een team volledig te mogen creëren vanuit niets en uit te laten groeien tot een succes. Mijn ambitie draaide op volle toeren. En dat wierp zijn vruchten af.

✈️Ik won een award met mijn team voor ‘Topopleiding MBO 2017’.

✈️Ik creëerde een afdeling met 32 collega’s.

✈️De opleiding groeide tot in de top 3 van grootste scholen van Nederland.

✈️Én had zelf een status opgebouwd van succesvolle leider & manager.

Maar hoe zeer ik ook met zoveel plezier startte aan mijn reis binnen het onderwijs..er zat ook een keerzijde aan deze medaille van succes. Ik was constant bezig geweest met dat faciliteren wat anderen nodig hadden van mij. Dat ging voor op wat ik nodig had. Het nam al mijn energie in beslag.

Na 12 jaar was ik moe en behoorlijk over mijn eigen grenzen heen gegaan. Het succes aan de buitenkant was er van maar van binnen was ik leeg.

Wat er echt gebeurd was dat ik de verbinding met mezelf kwijt geraakt was.

Geluk & onderwijs moest toch samen kunnen?

Ik starte mijn eigen onderneming  en  bloeide helemaal. Ik hielp scholen met het opzetten van hun onderwijs en hun teams. Ik genoot van mijn vrijheid en kon me alleen nog bezig houden met de dingen die er voor mij echt toe deden.

Ik maakte tijd vrij voor mijn gezin. Bracht mijn kinderen sinds lange tijd weer naar school en ondersteunde ze bij huiswerk of we lagen gewoon melig op de bank. Het kon allemaal.

En voor het eerst voelde ik mijn levensvreugde terugkeren. Want voor het eerst sinds lange tijd zette ik mezelf weer centraal.

En beetje bij beetje kwam ik terug in verbinding met mezelf.

 

Maar een ding bleef aan mij knagen en dat was dat ik niet de enige was in het onderwijs die eruit gestapt was en zichzelf terugvond. Zo stapte mijn vriendinnen en andere collega’s er ook uit omdat de werkdruk zo hoog was dat ze hun passie voor onderwijs achter zich lieten en iets anders gingen doen.

En anderen die bleven zitten, klaagden eigenlijk dagelijks over werkdruk en hadden vaak fysieke klachten. Ze wilden niet werken in vakanties maar deden het toch omdat het werk anders niet af kwam. Het voelde als een bodemloze put.

Dat deed mijn onderwijshart pijn, want het zou toch niet zo moeten zijn dat we maar uit het onderwijs stappen om gelukkig te kunnen zijn.

En dat vuurtje in mij wakkerde steeds sterker aan.

& Een nieuwe zoektocht begon

✓Ik interviewde vele onderwijsprofessionals in verschillende lagen van het onderwijs

✓Ik sprak met professionals die uit het onderwijs gestapt waren

✓En ik ontmoette een Transformatiecoach in Australië die mijn leven pas echt transformeerde met zijn methode

Een nieuwe missie was geboren…..

Een gelukkige onderwijsprofessional is gewoon een betere professional!

Pas toen ik mijn opleiding ging volgen als Transformatiecoach begreep ik hoe ik anderen in het onderwijs écht kon helpen.Ik kon een vernieuwde leiderschapsrol oppakken als mentor van al die onderwijsprofessionals die worstelen met de hoge werkdruk, de stress en het verantwoordelijkheidsgevoel.

Want een Gelukkige onderwijsprofessional is gewoon een betere professional.

Laten we daar duidelijk over zijn. De professionals die hoger in hun dagelijkse energie zitten en duidelijke keuzes maken vanuit wie zij willen zijn, die hebben toegang tot andere mogelijkheden in het leven dan de professionals die het niet meer zien zitten, erover klagen maar vervolgens niet de regie nemen over hun (werk)leven. Dit is wetenschappelijk bewezen.

Ontevredenheid betekent dat je iets op te lossen hebt. Het gevoel daagt je ergens toe uit. Het wil gehoord worden. Jij wilt iets veranderen. Iets op andere manier doen dan je het nu doet.

En dat gevoel gaat niet weg door het buiten jezelf neer te leggen. Of door het te negeren. Sterker nog het wordt alleen maar erger….Het is iets om nieuwsgierig naar te zijn.

 

Ben jij klaar om terug in verbinding te komen met jezelf?

En begrijp je niet verkeerd….

Het ligt absoluut niet aan jou maar…..

Je bent wel de enige die het kan veranderen. En dat is wat ik je zo gun.

Zodat je niet net zoals ik en nog velen anderen….jaren kwijt bent om terug in verbinding te komen met jezelf.

Maar gewoon door ondersteuning te krijgen van iemand die je echt begrijpt. Die heeft gestaan in jouw schoenen en toen niet de tools had om het aan te kunnen pakken. Gelukkig kan ik jou wel helpen om snel en effectief met jezelf in verbinding te blijven iedere dag opnieuw.

Terugkijkend op mijn carrière begrijp ik nu dat om het anderen te kunnen leren, ik me volledig bewust moest worden van het proces van verbinding vinden met jezelf om de wereld om je heen een stukje mooier te maken.

En als je het vandaag nog niet voor jezelf doet, doe het dan voor je studenten. Want die verdienen toch gelukkige onderwijsprofessionals.

Heb je een vraag aan me?

Mocht je iets willen weten wat je niet op mijn website kunt vinden of wil je meer informatie over hoe je met mij kunt werken? Schroom dan niet om contact met me te zoeken. Want alleen als ik weet wat je vraag is kan ik je van dienst zijn en dat ben ik graag.