Hoe je een taart bakken kunt vergelijken met je mind

 

De meeste mensen vinden het begrip ‘mind’ lastig te begrijpen en wat het voor ons doet in het leven. Is het nu een onderdeel van jezelf niet? Ligt de mind in mijn lichaam of bevindt het zich erbuiten? Vandaag wil ik samen met jou de stappen doorlopen om een taart te bakken zodat je daarna exact weet hoe de mind werkt. Klinkt logisch he😂

We bakken de taart vandaag in een bakkerij, waar 3 mensen samenwerken. 

  • De baliemedewerker
  • De bakker
  • De eigenaar van de bakkerij

De mind bestaat ook uit 3 delen en we koppelen ze aan de 3 mensen die in de bakkerij werken als een team:

  • Je Bewustzijn (de baliemedewerker)
  • Je Onderbewustzijn (de bakker)
  • Je Superbewustzijn (de eigenaar)

Stel je eens voor dat je in een bakkerij werkt en er komt een klant aan de balie. Ze vraagt om een appeltaart. Je bewustzijn registreert dat je vraagt om een appeltaart De appeltaart moet vers gebaken worden voor je want het ligt niet in de vitrine.

Je geeft dit door aan de bakkerij die zich achter in de winkel bevindt. Je bewustzijn geeft op dat moment een commando ‘Appeltaart’ aan je onderbewustzijn. Je onderbewustzijn is de bakker. Hij heeft het recept voor de ‘Appeltaart’.

Als hij de order heeft doorgekregen dan gaat de bakker op zoek naar de juiste ingredienten om de ‘Appeltaart’ te kunnen bakken. Hij gebruikt bloem, eieren, suiker, appels en rozijnen. Hij weet exact wat ervoor nodig is want hij bakt al jaren taarten. Dat doet je onderbewustzijn ook, zodra het een impuls krijgt van je bewustzijn dan gaat het op zoek naar ervaringen zoals jij ze verzameld hebt alle jaren.

De bakker doet alleen in deze ‘appeltaart’ 2 vreemde ingredienten namelijk ketchup en cola. De appeltaart ziet er een beetje vreemd uit als je hem ontvangt van de bakker. Je gaat naar de eigenaar van de bakkerij toe en vraagt haar wat zij van deze appeltaart vindt en of het wel klopt. De eigenaar weet alles van de bakkerij, elk recept van elke taart kent ze. Ze vindt het er ook vreemd uitzien. De plek waar alle informatie over elke taart is opgeslagen is de plek van je Superbewustzijn. Het kent en weet alles.

De eigenaar gaat naar de bakkerij met de taart en vraag welke recepteen de bakker gebruikt heeft. Ze ziet meteen de ketchup en de cola op het ingredienten lijstje staan en ze zegt tegen de bakker dat hij dat niet moet gebruiken in een ‘Appeltaart’ maar te vervangen door melk en boter. De bakker weet nu wat hij moet doen om lekkere appeltaarten te bakken. Hij vervangt de ingredienten en nu staat de bakker bekend om de meest lekkere ‘Appeltaarten’ van het dorp.

In het ‘Magnetic Business System’ programma train jij je mind om vanuit dit proces om betere resultaten te halen met je bedrijf. Je spoort de ingredienten in je bedrijf op dit nu niet lekker lopen, je neutraliseert het recept en vervangt een aantal ingredienten door nieuwe. Je haalt de pijnlijke, vervelende ervaringen uit je innerlijk systeem zodat je een nieuw recept krijgt voor betere resultaten.  Je Superbewustzijn heeft het vermogen om alles in het moment op te sporen en te neutraliseren zodat jij de bewuste keuze krijgt om andere acties te nemen.

Welke recept blijf jij gebruiken in je bedrijf? Ga jij voor de lekkerste appeltaart van het dorp? Bekijk dan het ‘Magnetic Business System’ programma waarin je in 12 weken je bedrijf shift.